14 Ekim 2008 Salı

Ürünlerimiz





  • Pike takımları: Sizin getirdiğiniz ya da çoğunlukla bizim elimizdeki pikelerden oluşturduğumuz ürünlerdir. Dantel, nakış ,çiçek desenleriyle zenginleştirdiğimiz takımlarda renkli kumaşlar kullanarak pervazlar yapılmaktadır. Set içerisinde pike haricinde etekli çarşaf ve 2 veya 4 yastık bulunmaktadır. Bazı müşterilerimiz çok eski, bezi aşınmış fakat kanaviçesi aşınmamış takımlarını getirmekte, o takımların kanaviçelerini kullanarak pike takımları diktirmektedirler. Böylece annelerinden kalan yadigarları yenileyip yine kullanmaya devam etmektedirler. Anılar annelerden kalınca kıymeti bir başka olur değil mi!..






  • Karyola takımları: Bu set içerisinde karyola çarşafı ve 2 veya 4 yastık bulunmaktadır. Çarşaf etekli çarşaf dediğimiz stilde yapılmaktadır. Yanlardan zemine kadar uzanan çarşafın uç kısmına dantel varsa dantel uygulanmakta, yoksa çiçek desenleri işlenmektedir. Bazen müşterilerimizin isteğine bağlı olarak hem dantel hem de çiçek beraberce uygulanabilmektedir.



anakızın doğuşu


İzmir'de tam 45 yıldır piko yapan Refika Hanım son 10 yılı içinde kızı Nuran'la çalışmaya başladı. Müşterileri de onlara güzel bir ad taktılar. Anakız!.. Şimdi müşterileri birbirlerine onları tarif ederken anakız pikocular diyor.. Bizi tanımak isterseniz Küçükçiğliye gelmeniz yeterli. Sizlerle bir bardak çay içer, sohbet ederiz . İsterseniz ürünlerimize de bakarsınız. Davet bizden, gelmesi sizden..



piko ve nakış


Pike takımları, karyola takımları, mutfak takımları ve sizin istediğiniz herşey üretilebilmektedir. Dantelleriniz haricinde eğer elinizde birşey yoksa çiçek işleyen çok özel sanayi makinamız sayesinde size takım oluşturabiliyoruz. Dantel haricindeki malzemelerinizi siz getirebildiğiniz gibi ,bizim elimizdeki malzemeleri de kullanabiliriz. Çeşitli renklerde kumaşlarımız ,pikelerimiz mevcuttur. Bizdeki malzemeler piyasaya göre size daha uyguna gelebilir. Makinalarımız çok kaliteli ve tamamiyle bilgisayar desteklidir.